«Men hovedpoenget er at jeg mener at hvis du klarer å bære fram ett, så bør du også klare å bære fram to.»

 Kjell Ingolf Ropstad, KRF.
Kjell Ingolf Ropstad, KRF

Høyre, FRP, Venstre og KrF har nå dannet en ny regjering i Norge og blitt enig om en regjeringsplattform som drar oss tilbake i tid. I den nye plattformen så har regjeringen bestemt at det er de som skal bestemme over nordmenns liv på det groveste. I en verden hvor de fleste land begynner endelig å få flere rettigheter og muligheter til å styre sine egne liv så har Norge bestemt seg at de vet det beste for alle i Norge. Sitatet over ble spyd ut av lederen av et parti som nå sitter i regjering. Dagen etter kom han selvfølgelig med unnskylding og at han ikke fikk nok tid til å forklare seg.

Det jeg sa var at vi må legge til rette for disse familiene. Klarer man å bære frem ett barn, bør vi som samfunn legge til rette for at du skal kunne bære frem to, sier han videre.

Kjell Ingolf Ropstad, KRF.

Det er kjempeflott at han har kommet med en beklagelse og at han mente det var krøkkete sagt men jeg mener vi burde begynne å stille politikere hardere til veggs når de kommer med slik uttalelser. Faktumet er at når han ble utfordret på sitt syn i en stressende situasjonen så sa han akkurat det han mente. I Norge så har vi flere partier som har ulike verdisyn og det er kjempefint, det er det som gjør vårt demokrati så flott men vi må begynne å ta det våre politikere mer seriøst fordi en slik kommentert viser akkurat hva slags verdisyn våre politikere og partier har. Ønsker vi å bli styrt av politikere som forteller oss hvordan vi burde leve våre liv?